Sigtunahöjden Blog

Så skapar du effektiva möten med pauser och samarbetsövningar

Posted by Hanna Gråd on 14 September 2017

I inlägget ”Effektiva möten: så tar du mötet från snooze till boost” berättade vår mötesexpert Lena om hur viktigt det är med kreativa pauser för att få effektiva möten. Utan de kreativa pauserna tappar vi koncentrationen och då är det lätt att tidsplanen spricker. Vi spinner vidare på det spåret och tar i det här inlägget upp hur du behåller koncentrationen under mötet med pauser och övningar för ökad effektivitet och kreativt tänkande.

Read More

Topics: Mötestips

Här hittar du kantareller - plocka, rensa och tillaga skogens guld.

Posted by Hanna Gråd on 31 August 2017
Kantareller är inte bara goda utan också enkla att plocka. De är lätta att känna igen och går inte att blanda ihop med så många andra svampar. Som med de flesta svampar hittar du snart flera när du väl har hittat en. Men var gömmer sig skogens guld? Det berättar vi om i det här inlägget. Vi tipsar också om nya roliga smaker som passar bra ihop med kantareller.

Read More

Topics: Mat & vin

Hösten i Sigtuna - 10 tips på mysiga utflykter och saker att göra

Posted by Petra Andersson on 24 August 2017
Hösten står för dörren, men Sigtuna blommar än. Här listar vi höstens bästa utflykter och aktiviteter i Sveriges första stad. Rymmer allt från stjärnskådning i kajak, galopp över slott och åkrar till arekologiska fynd. Och en och annan Heeland Kuu förstås.

Read More

Topics: Sigtuna

Social hållbarhet och CSR – här är vår definition

Posted by Petra Andersson on 17 August 2017
Miljöfrågan ligger oss varmt om hjärtat, men hållbarhet handlar inte bara om naturen utan också om vi som bor i den. I det här blogginlägget går vi igenom vad CSR och social hållbarhet är, och hur vi väljer att se på det. Vi delar också med oss av Leo Razzaks historia, som med sitt projekt Banglabarn visar att ingenting är omöjligt och att vi alla kan göra något.

Read More

Topics: Hållbara möten

Så får du ut det mesta av konferensen

Posted by Petra Andersson on 10 August 2017

För att få ut det mesta av konferensen och skapa effektiva möten är det många bitar som måste hamna på plats. Förutom att välja en anläggning som passar dig och lägga upp en tydlig mötesplan gäller det också att lägga tid och energi på detaljerna runtomkring.
Read More

Topics: Mötestips

Effektiva möten  – vad är en kickoff, egentligen?

Posted by Petra Andersson on 27 July 2017

Snart är det dags för många att gå tillbaka till arbetet igen, och kickoffen står ofta högst upp på agendan. Men vad är en kickoff egentligen och hur gör vi den bra? Det går vi igenom i det här inlägget.

Read More

Topics: Mötestips

Bästa utflykterna i Sigtuna: Lottas guide till Sveriges första stad

Posted by Petra Andersson on 20 July 2017

Lotta är inte bara VD på Sigtunahöjden, utan har också varit Sigtunabo i 30 år, jobbat på Destination Sigtuna och gett guidade turer. I det här inlägget delar hon med sig av sina bästa Sigtunatips.

Read More

Topics: Sigtuna

Sommeliern tipsar – bästa vinerna till grillat

Posted by Petra Andersson on 14 July 2017

Nu är sommaren och semestern äntligen här – och vi är nog många som är sugna på att tända grillen. Men vad passar bäst att dricka till? Vår sommelier Evelina guidar dig i hur du matchar maten med drycken.

Read More

Topics: Mat & vin

12 tips för en hållbar semester

Posted by Petra Andersson on 06 July 2017
Äntligen semester! Tiden på året då vi varvar ner och umgås med nära och kära – men också den tid då vi reser mest. Därför har vi ställt i ordning en lista med 12 tips som kan vara bra att tänka på för dig som vill ha en hållbar semester.
Read More

Topics: Hållbara möten

Hållbara möten: Vad innebär en Svanenmärkning?

Posted by Petra Andersson on 29 June 2017
I vårt förra hållbarhetsinlägg var första rådet att boka en Svanenmärktanläggning för att enkelt säkra att du stödjer och samarbetar med företag som är lika gröna som du. Det gör också att du stärker ditt gröna varumärke. Men vad innebär Svanenmärkningen egentligen? Det går vår miljöexpert Hanna igenom i det här blogginlägget!
Read More

Topics: Hållbara möten

Sigtunahöjdens Blogg

En inspirationskälla!

I den här bloggen bjuder vi på inspriation, tips, och best practices kring allt som rör konferenser, samt delar med oss av vår historia, vårt tankesätt, och vad som driver oss. 

Ämnen som vi fokuserar på inkluderar

  • Mötestips & Best practices
  • Konferensaktiviteter
  • Hållbarhet & miljö
  • Mat, vin & inredning

Prenumerera på våra inlägg