Sigtunahöjden Blog

Lussebullar, skinka, bröd, köttbullar… Så förbereder du årets julbord

Posted by Hanna Gråd on 24 November 2017

Julen närmar sig och stressnivån ökar för varje dag, som bekant vid den här tiden på året. Men innan resvägen till jobbet byts ut mot resor kors och tvärs över Sverige för att hälsa på släktingar och möten och konferenser byts ut mot familjemiddagar är det mycket som ska förberedas. För att underlätta i julstressen har vi gjort en fyra veckors lång plan inför julbordet på julafton. Du kan istället fokusera på det viktiga - koppla av och umgås med nära och kära.
Read More

Topics: Mat & vin

Hållbarhet i Sigtuna - så minskar vi vår klimatpåverkan via Fly Green Fund

Posted by Hanna Gråd on 02 November 2017
 
Som första destination i Sverige har Sigtuna nu inlett ett samarbete med Fly Green Fund för att minska det ekologiska fotavtrycket och driva på forskningen av biobränsle för flyg . För oss som konferensanläggning innebär det att vi ser till att förnyelsebart bränsle tankas för de flygresor vi gör. När vi gör det ökar efterfrågan och därmed produktionen av bioflygbränsle. Men hur fungerar detta egentligen och hur gör jag?
Read More

Topics: Hållbara möten

Sommeliern tipsar – höstens bästa vin och öl

Posted by Hanna Gråd on 19 October 2017
 
Hösten är här med sina vackra färger och sin friska luft och då går vi mot mer mustig och fyllig mat. Vår sommelier Evelina Högstedt tipsar om de bästa dryckerna, både med och utan alkohol, för att matcha de kraftiga och runda smakerna.
 
Read More

Topics: Mat & vin

Hållbarhetsarbete – så gör vi i den hållbara destinationen Sigtuna

Posted by Hanna Gråd on 12 October 2017
Att komma igång med hållbarhetsarbete kan kännas övermäktigt. Men genom att börja i rätt ände och med rimliga mål blir det lättare. I Destination Sigtuna samarbetar vi för att bli en hållbar destination. Det gör arbetet både roligare och lättare samtidigt som det gör större skillnad.  
Read More

Topics: Sigtuna

Svart, rött, grönt, oolong eller vitt - välj rätt te till höstens Afternoon tea

Posted by Hanna Gråd on 28 September 2017
Svart, rött, grönt, oolong, vitt… Te kommer i flera olika smaker och färger, men visste du att allt ”riktigt” te kommer från samma planta ursprungligen? Vi reder ut hur det hänger ihop och tipsar om vilken sorts te som passar till vad. Vår fikadrottning bjussar också på sitt recept på scones som vi serverar på vårt Afternoon tea.

Read More

Topics: Mat & vin

Så skapar du effektiva möten med pauser och samarbetsövningar

Posted by Hanna Gråd on 14 September 2017

I inlägget ”Effektiva möten: så tar du mötet från snooze till boost” berättade vår mötesexpert Lena om hur viktigt det är med kreativa pauser för att få effektiva möten. Utan de kreativa pauserna tappar vi koncentrationen och då är det lätt att tidsplanen spricker. Vi spinner vidare på det spåret och tar i det här inlägget upp hur du behåller koncentrationen under mötet med pauser och övningar för ökad effektivitet och kreativt tänkande.

Read More

Topics: Mötestips

Här hittar du kantareller - plocka, rensa och tillaga skogens guld.

Posted by Hanna Gråd on 31 August 2017
Kantareller är inte bara goda utan också enkla att plocka. De är lätta att känna igen och går inte att blanda ihop med så många andra svampar. Som med de flesta svampar hittar du snart flera när du väl har hittat en. Men var gömmer sig skogens guld? Det berättar vi om i det här inlägget. Vi tipsar också om nya roliga smaker som passar bra ihop med kantareller.

Read More

Topics: Mat & vin

Hösten i Sigtuna - 10 tips på mysiga utflykter och saker att göra

Posted by Petra Andersson on 24 August 2017
Hösten står för dörren, men Sigtuna blommar än. Här listar vi höstens bästa utflykter och aktiviteter i Sveriges första stad. Rymmer allt från stjärnskådning i kajak, galopp över slott och åkrar till arekologiska fynd. Och en och annan Heeland Kuu förstås.

Read More

Topics: Sigtuna

Social hållbarhet och CSR – här är vår definition

Posted by Petra Andersson on 17 August 2017
Miljöfrågan ligger oss varmt om hjärtat, men hållbarhet handlar inte bara om naturen utan också om vi som bor i den. I det här blogginlägget går vi igenom vad CSR och social hållbarhet är, och hur vi väljer att se på det. Vi delar också med oss av Leo Razzaks historia, som med sitt projekt Banglabarn visar att ingenting är omöjligt och att vi alla kan göra något.

Read More

Topics: Hållbara möten

Så får du ut det mesta av konferensen

Posted by Petra Andersson on 10 August 2017

För att få ut det mesta av konferensen och skapa effektiva möten är det många bitar som måste hamna på plats. Förutom att välja en anläggning som passar dig och lägga upp en tydlig mötesplan gäller det också att lägga tid och energi på detaljerna runtomkring.
Read More

Topics: Mötestips

Sigtunahöjdens Blogg

En inspirationskälla!

I den här bloggen bjuder vi på inspriation, tips, och best practices kring allt som rör konferenser, samt delar med oss av vår historia, vårt tankesätt, och vad som driver oss. 

Ämnen som vi fokuserar på inkluderar

  • Mötestips & Best practices
  • Konferensaktiviteter
  • Hållbarhet & miljö
  • Mat, vin & inredning

Prenumerera på våra inlägg

Senaste inläggen