Sigtunahöjden Blog

Hållbarhet i Sigtuna - så minskar vi vår klimatpåverkan via Fly Green Fund

Posted by Hanna Gråd on 02 November 2017
 
Som första destination i Sverige har Sigtuna nu inlett ett samarbete med Fly Green Fund för att minska det ekologiska fotavtrycket och driva på forskningen av biobränsle för flyg . För oss som konferensanläggning innebär det att vi ser till att förnyelsebart bränsle tankas för de flygresor vi gör. När vi gör det ökar efterfrågan och därmed produktionen av bioflygbränsle. Men hur fungerar detta egentligen och hur gör jag?
Read More

Topics: Hållbara möten

Social hållbarhet och CSR – här är vår definition

Posted by Petra Andersson on 17 August 2017
Miljöfrågan ligger oss varmt om hjärtat, men hållbarhet handlar inte bara om naturen utan också om vi som bor i den. I det här blogginlägget går vi igenom vad CSR och social hållbarhet är, och hur vi väljer att se på det. Vi delar också med oss av Leo Razzaks historia, som med sitt projekt Banglabarn visar att ingenting är omöjligt och att vi alla kan göra något.

Read More

Topics: Hållbara möten

12 tips för en hållbar semester

Posted by Petra Andersson on 06 July 2017
Äntligen semester! Tiden på året då vi varvar ner och umgås med nära och kära – men också den tid då vi reser mest. Därför har vi ställt i ordning en lista med 12 tips som kan vara bra att tänka på för dig som vill ha en hållbar semester.
Read More

Topics: Hållbara möten

Hållbara möten: Vad innebär en Svanenmärkning?

Posted by Petra Andersson on 29 June 2017
I vårt förra hållbarhetsinlägg var första rådet att boka en Svanenmärktanläggning för att enkelt säkra att du stödjer och samarbetar med företag som är lika gröna som du. Det gör också att du stärker ditt gröna varumärke. Men vad innebär Svanenmärkningen egentligen? Det går vår miljöexpert Hanna igenom i det här blogginlägget!
Read More

Topics: Hållbara möten

Hållbara möten – så stärker du ditt gröna varumärke

Posted by Petra Andersson on 15 June 2017

Klimathotet med ökade utsläpp och växthuseffekt är ingen nyhet. Framtiden och ett icke-hållbart företagande är helt enkelt inte kompatibla. Hållbarhet som kvalitetsfaktor blir allt viktigare, och skärskådas därför hårdare. Det räcker inte längre med att försöka; det som igår var ett felsteg med goda intentioner blir imorgon skandal. Hållbarhet måste finns inpräntat i företagets DNA - och det inkluderar även vart du väljer att mötas och konferera.

Read More

Topics: Hållbara möten

Sigtunahöjdens Blogg

En inspirationskälla!

I den här bloggen bjuder vi på inspriation, tips, och best practices kring allt som rör konferenser, samt delar med oss av vår historia, vårt tankesätt, och vad som driver oss. 

Ämnen som vi fokuserar på inkluderar

  • Mötestips & Best practices
  • Konferensaktiviteter
  • Hållbarhet & miljö
  • Mat, vin & inredning

Prenumerera på våra inlägg

Senaste inläggen