Sigtunahöjden Blog

Lussebullar, skinka, bröd, köttbullar… Så förbereder du årets julbord

Posted by Hanna Gråd on 24 November 2017

Julen närmar sig och stressnivån ökar för varje dag, som bekant vid den här tiden på året. Men innan resvägen till jobbet byts ut mot resor kors och tvärs över Sverige för att hälsa på släktingar och möten och konferenser byts ut mot familjemiddagar är det mycket som ska förberedas. För att underlätta i julstressen har vi gjort en fyra veckors lång plan inför julbordet på julafton. Du kan istället fokusera på det viktiga - koppla av och umgås med nära och kära.
Read More

Topics: Mat & vin

Sommeliern tipsar – höstens bästa vin och öl

Posted by Hanna Gråd on 19 October 2017
 
Hösten är här med sina vackra färger och sin friska luft och då går vi mot mer mustig och fyllig mat. Vår sommelier Evelina Högstedt tipsar om de bästa dryckerna, både med och utan alkohol, för att matcha de kraftiga och runda smakerna.
 
Read More

Topics: Mat & vin

Svart, rött, grönt, oolong eller vitt - välj rätt te till höstens Afternoon tea

Posted by Hanna Gråd on 28 September 2017
Svart, rött, grönt, oolong, vitt… Te kommer i flera olika smaker och färger, men visste du att allt ”riktigt” te kommer från samma planta ursprungligen? Vi reder ut hur det hänger ihop och tipsar om vilken sorts te som passar till vad. Vår fikadrottning bjussar också på sitt recept på scones som vi serverar på vårt Afternoon tea.

Read More

Topics: Mat & vin

Här hittar du kantareller - plocka, rensa och tillaga skogens guld.

Posted by Hanna Gråd on 31 August 2017
Kantareller är inte bara goda utan också enkla att plocka. De är lätta att känna igen och går inte att blanda ihop med så många andra svampar. Som med de flesta svampar hittar du snart flera när du väl har hittat en. Men var gömmer sig skogens guld? Det berättar vi om i det här inlägget. Vi tipsar också om nya roliga smaker som passar bra ihop med kantareller.

Read More

Topics: Mat & vin

Sommeliern tipsar – bästa vinerna till grillat

Posted by Petra Andersson on 14 July 2017

Nu är sommaren och semestern äntligen här – och vi är nog många som är sugna på att tända grillen. Men vad passar bäst att dricka till? Vår sommelier Evelina guidar dig i hur du matchar maten med drycken.

Read More

Topics: Mat & vin

Sommelieren tipsar: Bästa vinerna till midsommar

Posted by Petra Andersson on 21 June 2017
Vår sommelier Evelina Högstedt tipsar om de bästa vinerna till midsommar – både med och utan alkohol. Hon bjuder också på en fin historia från en liten vingård i Pyrenéerna som vågade tänka nytt.
Read More

Topics: Mat & vin

Sigtunahöjdens Blogg

En inspirationskälla!

I den här bloggen bjuder vi på inspriation, tips, och best practices kring allt som rör konferenser, samt delar med oss av vår historia, vårt tankesätt, och vad som driver oss. 

Ämnen som vi fokuserar på inkluderar

  • Mötestips & Best practices
  • Konferensaktiviteter
  • Hållbarhet & miljö
  • Mat, vin & inredning

Prenumerera på våra inlägg

Senaste inläggen