15 enkla och roliga aktiviteter till kick-offen


29 March 2019 | Sigtunahöjden

Aktiviteter är ett viktigt inslag på alla kick-offer. Många går att boka direkt genom konferensanläggningen. Men det finns också mycket ni kan fixa själva med väldigt enkla medel. Här listar vi 15 aktivitetstips för er som vill göra något kul tillsammans på nästa kick-off.
 Aktiviteter till kick-offen

Att lägga in några aktiviteter i programmet är ett säkert knep för att göra kick-offen mer levande och minnesvärd. Genom att bryta av med en oväntad aktivitet, övning eller rolig lek får gruppen chans att slappna av och ladda om batterierna. Dessutom stärker ni teamkänslan och lär känna varandra ännu bättre! Här bjuder vi på 15 tips för er som vill ge kick-offen en extra boost.

1. Värm upp med en isbrytare

 1. Om ni inte känner varandra så väl kan det vara smart att inleda med en enkel övning som får er att bryta isen. Det viktigaste är att isbrytaren får gruppen att slappna av tillsammans innan ni sätter igång mötet, så sänk gärna ribban och fokusera på att ha kul tillsammans. Ofta kan det räcka med att mötesledaren ställer en oväntad fråga, som t ex ”Om du var ett djur, vilket skulle du vara och varför?” för att få igång samtalet och skrattet i gruppen.

Tips! Exempel på bra och enkla isbrytare är Två sanningar och en lögn. Dela upp gruppen i smågrupper. Låt deltagarna fundera ut två sanningar och en lögn om sig själva. Leken startar sedan och en person i taget får berätta sina påståenden och därefter får gruppen gissa vilken som är en lögn.

 2. Musik-quiz

Vad kan vara en roligare pausövning än ett klassiskt musik-quiz? Sätt ihop en egen lista på Spotify eller sök på ”Introtävling” på Spotify eller You Tube så hittar ni massor av förgjorda listor! Förbered gärna en pokal eller ett annat litet pris till gruppen som vinner. Blir övningen en succé så kan ni köra favorit i repris och låta pokalen gå vidare vid nästa kick-off. 

 3. Tre minuters tystnad

Har ni haft en stressig period på jobbet? Då kan det vara bra att starta ert möte med tre minuters tystnad. Be alla deltagare att sluta ögonen och fundera över vad de känner sig stressade över. När tre minuter har gått ber ni dem att skriva ner sina tankar på små lappar. När alla är klara med uppgiften säger ni åt dem att riva sönder lapparna och lägga dem i en stor skål i mitten på bordet.

 1. 4. Promenadmöte

Mycket att diskutera? Varför inte snöra på er joggingskorna och gå ut på ett promenadmöte tillsammans. Att röra på sig och byta inomhusmiljön mot frisk luft gör under för kreativiteten. Dessutom får ni skön motion och ett härligt miljöombyte. Rekommenderas starkt under långa mötesdagar!

sigtunahojden_11En så enkel sak som att få komma ut och röra på sig kan göra under för både er produktivitet och kreativitet.

Läs också: Tips för en lyckad kick-off. Så skapar du en agenda som tar er i mål 

 

 5. Personlig frågesport

Vad vet ni egentligen om varandra på kontoret? Detta är perfekt att ta reda på under kick-offen! Förbered några personliga frågor om alla medarbetare och dela upp er i två lag. Sätt ihop en enkel Power Point och kör på storbildsskärm i konferensrummet. Eller skapa en frågesport på Kahoot så kan alla deltagare koppla upp sig via sina mobiler och svara i realtid.Förbered gärna en liten vinst till det vinnande laget alternativt en pokal som får vandra runt till nästa konferens.

 1.  6. Föreläsning

Att bjuda in en extern föreläsare är ofta en inspirerande aktivitet på kick-offen. Låt gärna en av era medarbetare köra en egen föreläsning? Gör gärna en intern omröstning innan konferensen och välj ut ett ämne. Det kan vara allt från personlig utveckling, hållbarhet eller en trend som ni ser i er bransch; så länge det är något ni vill lära er mer om som grupp. Glöm inte att tacka föreläsaren ordentligt och ge gärna hen blommor och en present som tack för ett riktigt bra jobb.

  1.  7. Yoga, meditation, qigong

  En paus med yoga, meditation eller qigong ger ny energi, lugn och fokus till gruppen. Dessa instruktörer kan du ofta boka direkt via din konferensanläggning. Eller har ni kanske någon kunnig medarbetare som vill köra ett pass med gruppen? Prata i så fall med anläggningen om hur ni kan möblera och anpassa konferenslokalen för detta.

 1. Yoga eller meditation är bra tips till kick-offen
  1. Yoga, meditation och Qigong hjälper till att skapa närvaro och fokus på vad ni vill åstadkomma under konferensen. Aktiviteterna fyller er både med ett lugn och ny energi.
  1. 8. Energifika

  När man jobbat hårt i konferensrummet är det härligt att få bryta av med en riktigt härlig fika. Bjud gärna på en av mix av smoothies, frukt och hälsosamma bakverk så att ni får njuta och samtidigt boostar kroppen med rätt energi!

  1. 9. Äventyrsutmaning

  Vill ni stärka teamkänslan eller står ni inför en stor utmaning? Då kan det vara dags att gå utanför er normala komfortzon och prova något nytt och lite utmanande tillsammans under kick-offen. Exempel på aktiviteter som får adrenalinet att rusa lite extra kan vara RIB-båt, höghöjdsbana, eller klättring! Be gärna anläggningen om förslag och hjälp att boka!

 1.  10. Så ett frö

  Många åker på kick-off för att sjösätta en ny idé eller ett nytt projekt. Vad kan då inte vara mer symboliskt än att plantera ett frö tillsammans under kick-offen? Det enda ni behöver är en kruka, några fröer och en liten påse jord. Sedan kan ni ta med plantan hem och se den växa fram tillsammans på kontoret. Extratips! Förbered gärna ett litet konferens-kit som bland annat innehållet ett paket fröer och dela ut till alla deltagare innan ni åker.

 2. 11. Presentutdelning

 3. Passa på att visa hur mycket ni uppskattar era medarbetare under kick-offen. Förbered ett paket (gärna med ett handskrivet och personligt kort) till varje medarbetare och ordna en liten presentutdelning. En bra bok, ett kul spel, en ny väska, en fin dryck eller en härlig morgonrock är exempel på presenter som de flesta brukar uppskatta. Ibland kan du även be konferensanläggningen att förbereda presenter och goodiebags till era deltagare.

 4. Sigtunahöjdens hållbara shop
  1.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4. I Sigtunahöjdens Shop finns alla tänkbara hållbara presenter till dig och dina kollegor. Bland broscher, strumpor, klockor och hudvård finns det någonting för alla!
  2. 12. Energizer

   Släng in en energizer, en övning som snabbt ger deltagarna ny energi,  nytt fokus och nytt engagemang. Ett exempel på en sådan lek är "Det var en gång..."
  1. Leken tar fem minuter och går ut på att öva spontanitet och improvisation. Dela in deltagarna 2 och 2. En i paret ska inleda med att berätta en historia om precis vad som helst. Börja med den klassiska inledningen "Det var en gång...", och låt sedan fantasin flöda. Den andra i parets uppgift blir att blixtsnabbt slänga in ord, vilka som helst. Historieberättaren måste plocka upp dessa ord på direkten och fortsätta berätta sin historia. Fortsätt i 1,5 minuter och byt sedan roller. Leken garanterar många skratt men den visar även hur svårt det kan vara att släppa kontrollen. 
 1. 13. Uppdrag på stan

 2. Släpp ut deltagarna för olika uppdrag på stan. Dela ut gåtor och låt dem lösa uppgifterna tillsammans i grupper. Sigtunahöjden ligger i Sigtuna, Sveriges äldsta stad som har en hel del historia på sina axlar. Här kan du promenera bland ruiner och anrika kvarter - staden är som upplagt för en deckargåta. Kom ihåg att uppdragen bör ha en viss spridning, så att precis alla kan vara delaktiga. 
 3. 14. Talangjakt

 4. En lek som kan bli riktigt rolig, speciellt om alla är villiga att bjuda lite på sig själva. För visst har vi alla någon dold talang eller ett gammalt partytrick att damma av? OBS. Denna lek kanske inte är det första ni gör om ni inte träffat varandra tidigare, då är istället en Icebreaker ett bättre alternativ. Dela upp gruppen i lag om 3-5 personer. Låt dem genomföra sitt nummer efter en kortare tid för att förbereda sig. Sedan poängsätter ni varandra utifrån förutbestämda kriterier som exempelvis talang, humor och utförande. Ni kommer garanterat lära er mycket nytt om varandra och skratta en hel del på vägen dit. 

  1. 15. Ostprovning

  2. Testa era smaklökar och unna er smakresa som ni kan lära er av. Ett roligt sätt att smaka något nytt och höja ens egna matkunskaper. Att boka någon av konferensanläggningens egna aktiviteter är ofta ett enkelt sätt att få en guldkant på kick-offen. Många anläggningar kan erbjuda ett brett program med roliga aktiviteter som ni kan göra både inomhus och utomhus, så gör det enkelt för dig och låt dem skräddarsy en aktivitet för just er kick-off.

  3. Läs vår guide om du vill ha fler handfasta tips på hur ni skapar den bästa tänkbara kick-offen! 
  4.  
  5. planera kick-off tips guide

   

 KATEGORI:
Kick-off

Prenumerera på våra inlägg