7 Stora vinster med att åka bort på konferensen


01 May 2019 | Sigtunahöjden

Att åka iväg på konferens eller ett externt möte kan ofta kännas som ett lyxigt och roligt avbrott i vardagen. Men det finns många fler fördelar än så. Här listar vi sju vinster med att konferera på en annan plats än på kontoret eller via videomöten.
 

sigtunahojden_18-4

Hemma bra, borta bättre. När ni tar med agendan till en ny plats och möts av andra miljöer ökar vår förmåga att komma med nya idéer.

 

1. Miljöombytet ger en kreativ kick och nya idéer

 1. Om ni vill tänka nytt och få nya idéer är det alltid bra att byta kontorets väggar mot en ny miljö. Miljöombytet ger hjärnan en kreativ kick och öppnar upp för nya intryck och idéer. När vi möts på en ny plats går vi automatiskt utanför våra invanda mönster och komfortzoner. Vi får enklare att tänka i annorlunda och oväntade banor och plötsligt kan vi hitta lösningar och möjligheter som vi inte såg hemma i vår vanliga, bekantamiljö.

 2.  

 2. Deltagarna tar mötet på större allvar

Ibland kan det vara en utmaning att få alla medarbetare att vara helt närvarande på ett möte – både fysiskt och mentalt. Detta gäller speciellt när mötet sker digitalt. När ni byter miljö tas mötet automatiskt på större allvar och alla deltagare får bättre fokus och disciplin. Det blir också mer naturligt att lägga undan sina vanliga arbetsuppgifter och att boka av möten jämfört om man är kvar hemma på kontoret. Om ni dessutom lägger in tid för att lyssna av sin telefon och kolla sin mail i agendan, kan mötet bli ännu mer effektivt.

 

 3. Ni får mycket mer gjort

Har ni mycket på agendan och kort om tid? Då kan det vara väldigt effektivt att flytta mötet till en annan plats. Många grupper får en produktiv boost och mer gjort i en ny och inspirerande atmosfär, speciellt om de jobbat mycket hemma under en längre period. Dessutom sparar ni massor av tid och energi på att låta konferensanläggningen ta hand om allt det praktiska och fixa allt från lokaler och teknik till mat, fika och aktiviteter.

 

 1. 4. Svårare att smita ut på stan i pauserna

Visst kan det vara härligt att smita ut på stan på ett ärende eller för att fika med en vän en stund. Men när det kommer till konferenser är det ofta väldigt bra att inte ha den möjligheten. Många av de bästa samtalen och idéerna uppstår nämligen i de informella pauserna utanför konferensrummet. På en konferensanläggning är ofta mycket samlat under ett tak och dessutom ligger byggnaden ibland en bit utanför stan. En anläggning som dessa ökar chansen för en riktigt givande mötesdag där alla deltagare stannar kvar i pauserna för att prata, reflektera och byta idéer med varandra och även efter mötets slut.  

 

Läs också: Tio smarta tips för att skapa en hållbar konferens

 

 5. Ett bra sätt att bygga teamkänsla och samhörighet

Zoom, Skype och Slack i alla ära. Hur bra det än funkar med digitala möten och videokonferenser så blir det i digitaliseringens framfart ännu viktigare att träffas i verkliga livet, speciellt nu när vi gör det allt mer sällan. Personliga möten bygger samhörighet, ökar teamkänslan och gör medarbetarna mer engagerade och lojala. Om ni har ett team som befinner sig i olika delar av landet, kan ni vinna mycket på att samlas på en gemensam konferens emellanåt. Här har ni chans att spendera mycket tid tillsammans och lära känna varandra personligen - även utanför mötesrummet. I längden kommer det att gynna ert företag.

 1.  
 2. 6. Enklare att slappna av och reflektera

Många människor åker i väg på retreat för att kunna stanna upp, reflektera och få ny energi och inspiration. Detta kan ni också göra under en konferens! Att åka i väg till en lugn och avslappnande atmosfär en bit bort från kontoret kan vara precis det ni behöver för att ladda om batterierna och hitta tillbaka till passionen efter en intensiv arbetsperiod. Genom trycka paus på stressen och släppa alla dagliga uppgifter på to do- listan, får ni utrymme att slappna av, reflektera och samtidigt planera för nya framtida projekt.

sigtunahojden_13

 1. När medarbetare slappnar av kommunicerar de bättre. Att kunna gå ner i varv på konferensen kan med andra ord göra det enklare för er att byta idéer och få nya perspektiv på verksamheten.
 2.  
  1.  7.  Ett enkelt sätt att visa uppskattning 

  Sist, men absolut inte minst, kan en konferens vara ett konkret sätt att visa era medarbetare hur mycket ni uppskattar och värdesätter dem. Att åka i väg till en inspirerande konferensanläggning och spendera kvalitetstid tillsammans är ofta mycket uppskattat och efterlängtat. Här kan ni kombinera intensivt arbete med kravlöst umgänge, teambildande aktiviteter, lyxiga SPA-behandlingar och god mat och förhoppningsvis allt under ett och samma tak.

 1.  
 1. Småskaliga, säkra & hållbara möten på Sigtunahöjden - här kan du läsa mer

 2.  

Bonus: Ladda ner vår användbara checklista som hjälper dig att skapa en hållbar konferens när ni bestämt er för att åka iväg tillsammans.

10 tips för en mer hållbar konferens

 KATEGORI:
Mötestips, Hållbara möten

Prenumerera på våra inlägg