Aktiviteter till kick-offen - 11 aktiviteter med distans


12 October 2020 | Sigtunahöjden

Vad roligt att du och ditt team ska åka på kick-off tilsammans! Ni ska känna er trygga i det valet. Er kick-off kommer att göra er till ett starkare team, oavsett om ni fortsätter at jobba på distans eller kommer tillbaka till kontoret efteråt.

En viktig del av kick-offen är roliga, sammansvetsande aktiviteter. Det kan vara svårt att veta vilka aktiviteter som fungerar bra när det är extra viktigt att hålla distans till varandra och när kontaktytor bör minimeras maximalt, men faktum är att det finns flera aktiviteter som går jättebra att genomföra ändå. Här tipsar vi om utomhusaktiviteter, lekar och äventyr för en säker* och framgångsrik kick-off!

 

1. Utomhusyoga eller Qigong

 1. Yoga lugnar alla sinnen – och extra effektfullt blir det när det sker utomhus. Så ta en paus från mötet, ta varsin yogamatta under armen och gå ut och träna tillsammans under bar himmel. Eller varför inte starta konferensdagen med gemensam morgonyoga i soluppgången.

  Qigong kan hjälpa er att skapa närvaro och fokus på vad ni vill åstadkomma under konferensen. En mycket effektiv aktivitet när ni vill maximera koncentrationen och ge ny energi till gruppen. Instruktörer kan du ofta boka direkt via din konferensanläggning.

  Tips: Tillåter inte vädret att ni är ute? Prata i så fall med anläggningen om hur ni kan möblera och anpassa konferenslokalen för aktiviteten.

 2.  

 2. Picknick-fika

Ingen konferens eller kick-off är komplett utan härliga fikapauser. Utnyttja tiden ute i friska luften och be mötesanläggningen att packa en fikapicknick, filtar och sittunderlag att ta med ut. Ett riktigt energitillskott under en intensiv konferensdag!

 1. fikabox1-1

Gör fikapausen till en aktivitet genom att ta med den på en utflykt i närområdet. Be anläggningen att paketera i lådor, men undvik engångsplast.

 

3. Skogsbad

Skogsbad är en aktivitet som utmanar din grupp att gå ned i varv och hitta nytt fokus. Aktiviteten går ut på att ”bada” i sinnesintryck från skogen och fylla på med ny kraft och energi. Tillsammans med en erfaren guide känner ni in skogen med alla sinnen och låter dofter, ljud och känselintryck lugna både kropp och hjärna. Läs mer om Skogsbad här.

DSC0224-1

Skogen har en enormt avstressande effekt på oss människor. Bara genom att vistas i skogen i 30 minuter får du sänkt blodtryck, lägre stressnivåer och förbättrat immunförsvar. En naturlig och kostnadseffektiv hälsokur!

 

 1. 4. Joggingrunda i skogen

Många vill vara aktiva och kunna träna under konferensen. Om ni vill träna tillsammans med hela gruppen och samtidigt passa på att njuta av naturen, kan en gemensam joggingrunda i skogen vara en både kul och teambildande aktivitet. Springer ni i skogen får ni en extra kick av den friska luften och naturupplevelsen. Avsluta löpturen gör ni förslagsvis vid närmaste utegym.

Om ni vill ta er fram ännu snabbare kan ni hyra mountainbikes och cykla tillsammans i skogen.

 

Läs också: Tio smarta tips för att skapa en hållbar konferens

 

 5. Föreläsning

Att bjuda in en extern föreläsare är ett inspirerande inslag till er kick-off.

Så länge ni sitter i en rymlig lokal med en möblering som håller distans mellan medarbetarna finns det ingenting som hindrar er från att få inspiration och kunskap från en skicklig föreläsare.

Gör en intern omröstning innan konferensen och välj ut ett ämne. Det kan vara allt från personlig utveckling, hållbarhet eller en trend som ni ser i er bransch; så länge det är något ni vill lära er mer om som grupp.

Tips: Låt gärna en av era egna medarbetare som sitter på nyttig kunskap köra en egen föreläsning eller ta hjälp från mötesanläggningen, de sitter kanske inne på intressant kunskap att ta del av!

 1.  
 2. 6. Ljusstöpning

Ljusstöpning är en lite annorlunda aktivitet på kick-offen men ofta väldigt trevlig och uppskattad. Hör av dig till närmaste ljusstöperi eller stearinljusfabrik och se om de kan ta emot din grupp. Att skapa någonting själv är svårslaget och aktiviteten ger din grupp chansen att få utlopp för sin kreativitet. Ljusstöpning är en aktivitet som passar den mindre gruppen när vädret inte levererar.


  1.  7.  Utomhusaktiviteter

  Att leka är ett enkelt knep för att få gruppen att slappna av och ha kul tillsammans. Klassiska lekar som brännboll, blindbock, skattjakt och charader är exempel på enkla aktiviteter som ni kan göra tillsammans på konferensen eller kick-offen och som uppskattas av de allra flesta. Garanterat kul och teambildande!

 1. sigtunahojden_11 (1)

 

 1. Småskaliga, säkra & hållbara möten på Sigtunahöjden - här kan du läsa mer

 

 1. 8. Äventyrsutmaningar

Passande aktiviteter för höstens kick-off är lite mer äventyrliga utomhusaktiviteter som kajakpaddling eller klättring. För vinterhalvåret föreslår vi aktiviteter som längdskridskoåkning, isracing eller vinterspelen.

Denna typ av aktivitet passar extra bra om er arbetsgrupp står inför en stor utmaning. Aktiviteterna svetsar samman gruppen och ger ett minne för livet!

 

 1. 9. Promenadmöten
 2. Genom att lägga in ett snabbt promenadmöte på programmet motverkar ni tröttheten som kan uppkomma efter en lång diskussion i mötesrummet. Enkelt, men ack så nyttigt! Gå ut i 20-30 minuter och fortsätt diskussionen, för att tillföra kraft och energi. Ett snabbt miljöombyte kan dessutom ge nya idéer och perspektiv som får er att komma i mål snabbare. 

 3.  
   1. 10. Energizers

   Släng in en energizer i schemat, en övning som snabbt ger deltagarna nytt fokus och nytt engagemang. Ett exempel på en sådan lek är "Det var en gång..." 

   Leken tar fem minuter och går ut på att öva spontanitet och improvisation. Dela in deltagarna 2 och 2. En i paret ska inleda med att berätta en historia om precis vad som helst. Börja med den klassiska inledningen "Det var en gång...", och låt sedan fantasin flöda. Den andra i parets uppgift blir att blixtsnabbt slänga in ord, vilka som helst. Historieberättaren måste plocka upp dessa ord på direkten och fortsätta berätta sin historia. Fortsätt i 1,5 minuter och byt sedan roller. Leken garanterar många skratt men den visar även hur svårt det kan vara att släppa kontrollen. 

 4.  
  1. 11. Uppdrag på stan

Släpp ut deltagarna för olika uppdrag på stan. Dela ut gåtor och låt dem lösa uppgifterna tillsammans i grupper.

sommar_storagatan

Sigtunahöjden ligger i Sigtuna, Sveriges första stad som har en hel del historia på sina axlar. Här kan du promenera bland ruiner och anrika kvarter - staden är som upplagd för en deckargåta. Kom ihåg att uppdragen bör ha en viss spridning, så att precis alla kan vara delaktiga. 

* Användandet av ordet säkra och trygga aktiviteter i den här artikeln innebär att aktiviteterna i sig möjliggör att ni kan följa FHM:s rekommendationer. Det är fortfarande mötesdeltagarna som behöver ta sitt eget ansvar och och tvätta händerna, hålla distans och stanna hemma om de är sjuka.

 

Ladda ner:  Nya kick-off guiden!

Nya kick-off guiden är en kostnadsfri guide som hjälper dig att skapa trygga och framgångsrika kick-offer, steg för steg. Guiden innehåller smarta checklistor och arbetsblad som hjälper dig att planera, genomföra och följa upp din kick-off som ett riktigt proffs.

New call-to-actionKATEGORI:
Mötestips, Kick-off

Prenumerera på våra inlägg