Choosing without losing – så ger rätt anläggning effektiva möten


08 June 2017 | Petra Andersson

Om du bestämmer dig för att hålla mötet på en annan plats finns alla möjligheter att skapa ett kreativt och effektivt möte – men det ställer fortfarande vissa krav på dig som beställare. I det här blogginlägget guidar vi dig igenom vad som är bra att tänka på, och hur vi själva jobbar för att ta mötet till nästa nivå.

Sigtunahöjden för möten och konferenser

Precis som med alla möten är det viktigt att du har ett tydligt syfte och mål. Utifrån det kan du också se över vilka mötesanläggningar som passar just dig. På Sigtunahöjden erbjuder vi exempelvis visningar där du kan komma och titta på lokaler innan du bestämmer dig för om du vill boka eller inte. Då har du också chansen att ställa frågor på plats om vilka möjligheter som finns, och kan känna av om anläggningen matchar dina behov. 


Så guidar projektledaren dig till effektiva möten

Efter att du bestämt dig och bokat får du ofta en kontaktperson. Hos Sigtunahöjden fungerar din kontaktperson som projektledaren för mötet. Återigen är det viktigt med ett tydligt syfte och mål så att projektledaren har klart för sig vad just du vill ha ut av ditt möte, och kan hjälpa dig att uppnå det på bästa sätt. Tidsaspekten är också av betydelse – ju längre i förväg du bokar desto bättre förutsättningar får projektledaren att göra ett bra jobb.

Utifrån ditt syfte börjar projektledaren genast se över vilken typ av lokal och möblering som passar dig bäst. På Sigtunahöjden har vi alltifrån stora biovisningslokaler som tar in 180 personer till mindre grupprum som fungerar bäst för grupper om max 12 personer. Kanske är syftet med ditt möte att ha en trevlig stund samtidigt som ni går igenom nästa års marknadsstrategi? Då kan en social relax i sköna fåtöljer med fotbad passa bra. Eller är ni en arbetsgrupp som behöver jobba riktigt intensivt och effektivt? Då är våra grupprum med whiteboardväggar, energirika snacks och interaktiva projektorer - som sparar anteckningar i pdf-format - ett bättre alternativ.


Stärker upp svagheter för ökad effektivitet och kreativitet

Då projektledarens roll är att göra ditt möte så bra som möjligt går hen noga igenom det schema som många bokare skickar med. Eftersom projektledarna främst fungerar som kreativa problemlösare ser de snabbt var just ditt möte måste styrkas upp, och kan exemplevis planera in extra pauser eller byta ut förmiddagsfikat mot smoothies och chiapudding så ni orka till lunch. Eller varför inte runda av en intensiv dag med lite korvgrillning i friska luften?

Våra projektledare älskar utmaningar och tänder till när de sätts på prov. Var därför inte rädd för att höra av dig när du sitter med kluriga frågor, som hur ni ska lösa lunchen när alla ska vara på språng direkt efter 12 eller var ni ska göra av leveranser – våra projektledare är riktiga logistikgenier och guidar er rätt. De kan också hjälpa er att hitta passande aktiviteter som stärker ert möte och gemenskap. Sigtunahöjden har till exempel doft- och smakpromenader som är populära bland våra gäster. Vi kan också låta er hälsa på i köket och göra era egna kanapéer eller lära er blanda drinkar. Sigtunahöjden samarbetar också med flera aktivitetsbolag – oftast är det bara bokarens syfte och fantasi som sätter gränser för vad vi kan göra.


Hur vet jag om anläggningen är bra och seriös?

En bra och seriös anläggning har endast ert bästa för ögonen – och föreslår därför bara lösningar och kostnader som är relevanta. Märker du att kontaktpersoner försöker pracka på dig massa extratillägg bör du ta en till diskussion kring syftet med mötet för att förtydliga. Fortsätter beteendet bör du bryta samarbetet. Utmärkande för seriösa mötesanläggningar är att de är måna om wow-faktorn. På Sigtunahöjden sätter vi stor stolthet i att alltid försöka överträffa våra gästers förväntningar, vilket också är varje mötesanläggnings främsta kvalitetsbevis.


Här delar vi med oss av fler tips och råd på hur du bör tänka, samt vilka krav du bör ställa på din anläggning för att säkerställa att den är seriös och riktig.

5 krav att ställa på din mötesanläggningKATEGORI:
Mötestips

Prenumerera på våra inlägg