10 enkla konferensaktiviteter med tema skog & natur


21 January 2020 | Sigtunahöjden

Drömmer du om att byta mötesrummet mot en heldag i skogen? Då är du inte ensam. Nu längtar många av oss bort från storstadsstressen och ut till naturen. Och detta gäller inte minst när vi bokar konferenser!

Lisen i skogen

10 konferensaktiviteter för grupper som vill njuta av skog och natur

Allt fler vill fylla konferensagendan med naturliga aktiviteter som skogsbad, yoga och promenadmöten, någonting vi skrivit om när vi sammanfattat mötestrenderna för 2019. Här tipsar vi om 10 energigivande konferensaktiviteter som svetsar samman teamet med hjälp av naturens kraft.

 

1. Skogsbad

Skogsbad är en perfekt aktivitet för grupper som behöver gå ner i varv och hitta nytt fokus. Aktiviteten går ut på att ”bada” i sinnesintryck från skogen och fylla på med ny kraft och energi. Tillsammans med en erfaren guide känner ni in skogen med alla sinnen och låter dofter, ljud och känselintryck lugna ner både kropp och hjärna. Läs mer om Skogsbad här.

 

Boka eller läs mer om Sigtunahöjdens konferenspaket med Skogsbad 

 

_DSC0036-Återställd

Skogen har en enormt avstressande effekt på oss människor. Bara genom att vistas i skogen en så kort stund som 30 minuter får man sänkt blodtryck, lägre stressnivåer, förbättrat immunförsvar och minskad ångest. Snacka om naturlig hälsokur!

2. Löprunda i skogen

Många vill vara aktiva och kunna träna under konferensen.

Om ni vill träna tillsammans med hela gruppen och passa på att njuta av naturen, kan en gemensam löprunda i skogen vara en både kul och teambildande aktivitet. Springer ni i skogen får ni en extra kick av den friska luften och naturupplevelsen. Och om ni vill ta er fram ännu snabbare kan ni hyra mountainbikes och cykla tillsammans i skogen.

 

Ladda ner: Tips på samarbetsövningar och aktiviteter för ett effektivt möte  

 

3. Utomhusyoga

Yoga lugnar alla sinnen – och extra effektfullt blir det när man tränar utomhus. Så ta en paus från mötet, stick varsin yogamatta under armen och gå ut och träna tillsammans under bar himmel. Eller varför inte starta konferensdagen med gemensam morgonyoga vid soluppgången.

4.  Picknick-fika

Ingen konferens är komplett utan en riktigt härlig fika. Vill ni göra det extra mysigt kan ni be konferensanläggningen att packa fikan som picknick och ta fikapausen utomhus. Ett riktigt gott avbrott under en intensiv konferensdag!

5. Orientering

Orientering är en klockren aktivitet på konferensen. Rita en lagom utmanade bana och lägg in ledtrådar, vägvisare och nycklar längs vägen. Dela upp gruppen i lag och belöna vinnarna med ett fint pris.

6. Utomhuslekar

Att leka är ett enkelt knep för att få gruppen att slappna av och ha kul tillsammans. Klassiska lekar som brännboll, blindbock, skattjakt och charader är exempel på enkla aktiviteter som ni kan göra tillsammans på konferensen eller kick-offen. Garanterat kul och teambildande!

7. Qigong

Qigong kan hjälpa er att skapa närvaro och fokus på vad ni vill åstadkomma under konferensen. En mycket effektiv aktivitet när ni vill maximera koncentrationen och ge ny energi till gruppen.

8. Promenadmöte

Trötta efter en lång diskussion i mötesrummet? Då är vårt bästa tips att lägga in ett snabbt promenadmöte på programmet! Gå ut i 20-30 minuter och fortsätt diskussionen, så får ni ny kraft och energi. Ett snabbt litet miljöombyte kan dessutom ge nya idéer och perspektiv som får er att komma i mål snabbare.   

9. Äventyrsutmaning

Står er arbetsgrupp inför en stor utmaning? Då kan ett utomhusäventyr som RIB-båt, höghöjdsbana eller klättring vara en perfekt konferensaktivitet. Aktiviteterna svetsar samman gruppen och ger ett minne för livet! Ett annat tips är Äventyrens Ö, för annorlunda kick-offer och teambuilding-övningar.

10. SPA

Att avrunda konferensdagen i ett SPA är en klassiker. Extra härligt och minnesvärt blir det om ni kan sitta utomhus i bubbelpoolen och njuta av solnedgången.

Vill du få fler tips på hur du kan göra ert nästa möte så effektivt som de bara kan bli? Ladda ner vår kostnadsfria guide och bli ett mötesproffs!

 

Effektiva och hållbara möten tips

Klicka här eller på bilden för att ladda ner guiden.KATEGORI:
Kick-off

Prenumerera på våra inlägg