Så får du ut det mesta av konferensen


10 August 2017 | Petra Andersson

För att få ut det mesta av konferensen och skapa effektiva möten är det många bitar som måste hamna på plats. Förutom att välja en anläggning som passar dig och lägga upp en tydlig mötesplan gäller det också att lägga tid och energi på detaljerna runtomkring.

Konferens.jpg


När är det läge för konferens?

Många väljer att lägga sina möten, kickoffer och konferenser på hösten eftersom det känns som en naturlig nystart efter semestern. Men det betyder inte alltid att det passar dig bäst. Utgå alltid från organisationens eget årshjul – när kommer det in mest nya kunder och projekt? Vilka perioder brukar vi avsluta och utvärdera? Det är troligtvis i samband med dessa som konferensen kommer gynna er mest.

Mer aktivitet ger ökad effektivitet

Att bryta av intensiva tankepass med fysisk aktivitet är alltid en bra idé. När kroppen jobbar pumpas vi med ny energi. Det blir en tydlig kontrast och avbrott från möteskontexten vilket gör att våra sinnen skärps samtidigt som huvudet får chans att vila. Det leder i sin tur till att koncentrationen i mötesrummet blir högre och att vi fattar bättre beslut. Gäster som haft någon typ av fysisk aktivitet på schemat rör sig också med ett helt annat driv.

Tips! Tanka med rätt bränsle

Fika och godis i all ära, men för att orka hela dagen måste du fylla på med mer energi. Att ta in ny information och koncentrera sig under lång tid kräver mycket av hjärnan. Försök därför alltid att lägga till något matigare som chiapudding eller en macka till förmiddagsfikat. Under eftermiddagen börjar vi ofta runda av, och då kan något sött fungera fint som en pick me up innan ni slutar för dagen. Men grunda alltid morgon och förmiddag med något rejält så du orkar hänga med i allt som står på agendan.

Planera in tid att varva ner 

Under konferenser händer det mycket – det är nya ansikten, lokaler och information. Mycket ska tas in och kommas ihåg, och koncentrationen måste vara på topp. Efter en lång dag full med nya intryck går hjärnan på högvarv. Därför är en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad konferens att lämna tid för avslappning så du kan varav ner. Sen spelar det inte alltför stor roll om du planerar in ett qigongpass, en spabehandling eller ger alla 25 minuter att ta igen sig på rummet. Det viktigaste är att tiden finns för hjärnan att börja bearbeta och sortera allt du gått igenom under dagen.

Gillar du blogginlägget? Missa inte då våra konferensbokares bästa insidertips på hur du maxar konferensen.

5 smarta tips på hur du maxar konferensen


KATEGORI:
Mötestips

Prenumerera på våra inlägg