Tio tips: Aktiviteter att göra i Sigtuna på sportlovet


14 February 2018 | Sigtunahöjden
Sportlovet står runt hörnet i Sigtuna och staden bjuder på flera aktiviteter att göra. Vi har sammanställt både lugna och fartfyllda aktiviteter, både för dig och kompisarna och hela familjen.

Sigtuna Garnsviken.jpg


#1. Åk skidor i och omkring Sigtuna

I Sigtuna har du möjlighet att åka skidor på både längden och tvären. Här finns Stockholms läns minsta skidbacke med släplift. Perfekt för den som vill ta några åk utan att lägga tid på att åka till fjällen! Om vädret tillåter är det öppet kl. 10-16 hela vecka 9. Läs mer här.

För den som hellre åker längdskidor finns det flera spår att välja mellan. Se vilka och uppdaterad status för skidspåren här.

#2. Utflykt på isen

Förutsättningarna är perfekta för aktiviteter på isen. Sigtunarännet, ett skridskolopp mellan Sigtuna och Upplands Väsby, genomförs i februari med över 20 cm tjocka isar. Promenera i solen, spänn fast skridskorna, åk skidor, pulka eller ”windsurfa” på isen. Avsluta med fika eller lunch på ett av Sigtunas alla mysiga caféer och fikaställen.

#3. Shopping

Om du inte vill vara så aktiv kan du ta en shoppingtur längs med Storgatan och gå in i alla de där butikerna du funderat länge på att besöka. Några butiker som ligger oss varmt om hjärtat är Knocks med sitt fokus på hållbarhet, Ombonat med ett stort utbud av mode och inredning och 20 kvm med trendigt och snyggt mode. Avsluta shoppingturen med ett biobesök i Gröna Ladan.

rådhuset_sigtuna_blogg.jpg
Foto: Krister Fransson


#4. Sigtuna Museum

Sigtuna Museum har precis utökat sina lokaler och har ett rekordår bakom sig med ett stort besökarantal. Just nu har de en utställning som omfattar historien i Sigtuna kommun från stenåldern fram till idag, ”Sigtunahistorier”. Muséet är en perfekt utflykt för hela familjen, de har nämligen två olika barnspår i utställningen som passar barn från 3 år och uppåt. Läs mer här.

#5. Promenad

Ta tillfället att turista i Sigtuna. Promenera kring kyrkoruiner, runstenar och Mariakyrkan och få en riktig boost med historiekunskaper i Sveriges första stad.

Tillåter vädret, passa på att ta långpromenader längs Mälaren. Ta med sittunderlag och termos med kaffe eller varm choklad och pausa i solen. Under vinterhalvåret är det viktigt att vistas ute i solen för att fylla på depåerna med d-vitamin.

#6. Utflykt till Arlanda

Gör en annorlunda utflykt och åk till Arlanda. Där kan du fika, kolla på flygplan som lyfter och drömma dig bort.

#7. Fika

Ta en traditionell fika på något av Sigtunas mysiga caféer. Vi kan tipsa om Tant Brun och RC Chocolat. RC Chocolat fick förra året utnämningen årets café i White Guides årliga caféguide! Senaste tillskottet Sigtuna Creperie är såklart också värt ett besök!

vinterfikaTant Brun_blogg.jpg
Foto: Linus Hallberg


#8. Utflykt till Stenladan i Stening Slottsby

Besök Steninge Slottsby och traska runt i den gamla stenladan. Där hittar du inrednings-, jakt- och trädgårdsbutiker och avslutningsvis en mysig restaurang med ett stort utbud.

#9. Rida islandshäst

Rid islandshäst vid Wenngarns slott. Det spelar ingen roll om du är van ryttare eller nybörjare, de anpassar rutten så det passar alla.

#10. Spa

Kom till oss och bubbla i våra jacuzzis utomhus. Vi har även bastu, träningsrum och relaxavdelning. Passa på att boka en behandling för total återhämtning. Tisdag och onsdag under sportlovet vecka 9 har vi ett erbjudande där förälder med barn 12-18 år delar en massage på 50 minuter för endast 895 kr (ord. 1190 kr). Gäller för bokningar kl. 9-15. Läs mer här.

sigtunahojden_16.jpgKATEGORI:
Sigtuna

Prenumerera på våra inlägg