Tips för en lyckad kick-off: Så skapar du en agenda som tar er i mål!


01 March 2018 | Sigtunahöjden

I vår nya bloggserie vill vi guida dig till en riktigt lyckad kick-off. Vårt första inlägg handlade om den viktiga grundplaneringen och vad du behöver tänka på innan du kontaktar en anläggning för att boka en kick-off. I detta inlägg tipsar vi om hur du kan lägga upp programmet och planera agendan för kick-offen på bästa sätt.

Kick-off, veranda på Sigtunahöjden

När du har gjort den första planeringen inför kick-offen är det dags att börja planera agendan i mer detalj. Här är några tips som är bra att ha med sig när du ska lägga upp själva dagsprogrammet för kick-offen.

#1. Skapa en tydlig röd tråd för dagen

Det är viktigt att kick-offens övergripande mål är tydligt från start till mål. Utgå från syftet med kick-offen och skapa ett tydligt tema som löper genom hela programmet. Annars finns det risk för att det blir spretigt och att kick-offen saknar en tydlig röd tråd.

#2. Tänk helhet och bli inte för detaljerad!

Det är lätt att vilja lösa allt på en gång när man ska starta upp ett nytt projekt. Men syftet med en kick-off är ju just att kick-starta och dra igång ett projekt - inte gå in och lösa specifika detaljer. Presentera därför bara helheten och syftet med projektet för deltagarna under kick-offen– och gör det på ett så enkelt sätt som möjligt.


Ladda ner: Stora kick-off-guiden

#3. Våga lägga in luft och pauser i agendan

Självklart vill ni få så mycket gjort som möjligt under kick-offen. Men tänk på att inte pressa in för många punkter på programmet. Att lägga in små pauser under dagen gör att deltagarna får chans att prata, reflektera och utbyta idéer med varandra. Det är just i de mer formella samtalen som de verkligt intressanta mötena och idéerna kan uppstå. Det är också bra att lägga in lite schemalagd tid då deltagarna kan svara på mail och lyssna av mobilen under dagen.

#4. Bjud på en lättare förmiddagsfika och lunch

Maten är väldigt viktig under hela kick-offen. Den ska självklart vara god och mättande – men för att alla ska kunna prestera på topp behöver maten också vara hälsosam och ge rätt energi under hela kick-offen. Att äta en för mastig fika och lunch tidigt på dagen kan leda till att gruppen blir trött och okoncentrerad. Ett bra tips är därför att satsa på en lite lättare förmiddagsfika och lunch som håller energin på topp. Sedan kan ni med gott samvete njuta av en lite mer avancerad eftermiddagsfika och en trerätters-middag på kvällen.

Sigtunahöjden eftermiddagsfika.jpgEftermiddagsfika som håller dig koncentrerad de sista timmarna.


#5. Lek mer!

Lekar och spel är ofta jättebra isbrytare på en kick-off. Starta gärna med en lek som skapar rätt feeling för dagen och ger gruppen möjlighet att slappna av och dra på mungiporna. Genom att lägga in några lekar i programmet får deltagarna chans att ha kul och glänsa med sina styrkor.

#6. Planera in roliga och minnesvärda aktiviteter

För att göra kick-offen mer levande och minnesvärd kan du gärna lägga in några roliga aktiviteter i programmet. Vår erfarenhet är att en annorlunda utmaning, en fysisk aktivitet eller en spännande föreläsning alltid tillför positiv energi till gruppen. Aktiviteterna kan vara antingen inomhus eller utomhus och anpassas till temat på just er kick-off.

Phoenix Bar Sigtunahöjden.jpg
Vår bartender Henrik lär er göra goda drinkar i aktiviteten "Bartender för en kväll"


#7. Avrunda med rekreation och nöjen

För att komma hem som en mer sammansvetsad grupp efter en kick-off är det bra att planera in lite tid för rekreation och nöjen i programmet. Några avkopplande timmar på spa innan en härlig trerättersmiddag på kvällen kan ofta vara en perfekt avrundning efter en lång och effektiv dag tillsammans.

Arbetsblad: planera agendan till en lyckad kick-off
Ladda ner arbetsbladet "Planera agendan till din kick-off" här! KATEGORI:
Kick-off

Prenumerera på våra inlägg