Foraging och 3 anledningar att utnyttja skogens skafferi

15 October 2021 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Är du nyfiken på foraging? Då är du inte ensam. Intresset för att plocka sin mat i naturen och lära sig mer om vad naturens eget skafferi har att erbjuda ökar hela tiden. I den här artikeln lär du dig mer om vad foraging är och vad du kan vinna på att prova den nygamla trenden.

Här hittar du kantareller - plocka, rensa och tillaga skogens guld

01 September 2020 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Kantareller är inte bara goda utan också enkla att plocka. De är lätta att känna igen och går inte att blanda ihop med så många andra svampar. Som med..........

Restaurang Skog tipsar - så tar du kantarellen till en ny nivå

04 August 2020 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Vi har tidigare tipsat om vart du kan hitta skogens guld, men vad ska du tillaga av de svampar du lyckas få tag i? En sak som är säker är att det finn..........

Enkla påskpyssel för hela familjen - 3 inspirerande tips!

26 March 2020 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Påsken står runt hörnet och det är dags att planera pyntet, pysslet och maten till denna mysiga högtid. Här tipsar vi om hur du kan färga äggen med de..........

Vi tar tempen på Sofie Lidén inför världsfinalen av Copper Skillet

26 February 2020 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Sofie Lidén är kock i Restaurang Skog på Sigtunahöjden. I höstas vann hon den europeiska finalen av Copper Skillet, en tävling som anordnas av IACC fö..........

Lussebullar, skinka, köttbullar… Så förbereder du årets julbord

26 November 2019 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Julen närmar sig med stormsteg, men innan jobbmöten byts ut mot familjemiddagar är det mycket som ska förberedas. För att underlätta i julstressen har..........

Ung och lovande, snart tävlar Sofie Lidén i internationell kocktävling

25 September 2019 | Sigtunahöjden | Mat & vin
Snart är det dags för Restaurang Skogs stjärna Sofie att tävla i europafinalen av IACC:s kocktävling Copper Skillet. Men vem är Sofie och hur ser en u..........

Prenumerera på våra inlägg