Restaurang Skog tipsar - så tar du kantarellen till en ny nivå


04 August 2020 | Sigtunahöjden
Vi har tidigare tipsat om vart du kan hitta skogens guld, men vad ska du tillaga av de svampar du lyckas få tag i? En sak som är säker är att det finns många fler smakkombinationer att upptäcka  än den traditionella kantarelltoasten. Här tipsar Restaurang Skog om roliga och ibland oväntade smaker som passar bra ihop med kantareller.
 
Sigtunahöjden kantareller

1. Äpple

Äpplets söta och syrliga smak lyfter fram kantarellens milda och nötiga karaktär. Passar bra att ha i wraps och crêpes.

2. Balsamico

Inte alla sorters syror passar till kantareller, men just balsamico kontrasterar kantarellens runda smak fint. Gör en balsamicobaserad sås med honung och stek kantarellerna i smör. Fungerar till både fläskfilé så väl som till oumph.

3. Kål och getost

Alla olika sorters kål fungerar bra med kantareller. Gör en god pasta eller pizza med till exempel svartkål och getost. Toppa med rostade pinjenötter så har du en lyxig fredagsmiddag fixad!

4. Västerbottenost

Sältan i västerbottenost passar utmärkt tillsammans med kantareller. Till kräftskivan kan du därför testa att ha i kantareller i västerbottenpajen - en succé.

5. Vitlök

En klassiker som är värd att nämna. Förhöjer smakupplevelsen och bidrar med det lilla extra till många kantarellrätter.

6. Enbär

God krydda som skapar en smakupplevelse utöver det vanliga. Passar bra i grytor, och gärna till vilt, som älg.

Recept: Restaurang Skogs kantarelltapenade

Ingredienser:

  • En vitlök
  • Smör att steka i
  • En kruka persilja
  • En bit parmesanost
  • En citron
  • Salt

Stek kantareller hårt med vitlök och smör. Tillsätt hackad persilja, riven parmesanost, citronzest och en nypa salt. Mixa lätt och förvara i kylskåp.

Blanda med grädde och pasta så har du en gourmetmiddag färdig på nolltid. Fungerar också bra som den är till bröd eller i sallader.

Smaklig måltid!



KATEGORI:
Mat & vin

Prenumerera på våra inlägg