Juldrycker du inte vill missa för årets julbord!


16 November 2022 | Sigtunahöjden

För många är det klassiska julbordet ett måste under adventstiden. Till julbordet vill vi uppmärksamma juldryckerna. Vilka juldrycker passar egentligen bäst till det klassiska julbordet? Med sin tidigare sommelier bakgrund tipsar Restaurang Skogs restaurangchef, Mattias Andersson, om sina bästa juldrycker du inte ska missa att servera till julbordet i år!

Restaurangchefen Mattias Andersson bästa juldryckstips:

Langlois Crémant de Loire 
Att starta julfirandet med bubblor i glasen förhöjer alltid stämningen. Mattias föreslår att ni inleder måltiden med Langlois Crémant de Loire (7404). Det är ett härligt mousserande vin med frisk syra, gröna äpplen, en liten touch av honung, päron och ett torrt avslut. 

Gin & Tonic Glögg 
En juldryck som du kanske inte provat tidigare är Gin & Tonic Glögg (77859). Den passar perfekt som fördrink eller till ostbrickan efteråt och kan ses som lite av en joker. Den har inslag av enbär, kanel, pomerans, örter och nejlika. Gin & Tonic glögg går även att värma. 

Winter Negroni 
Om du föredrar bittra juldrycker ska du testa Winter Negroni (87404). Denna juldryck serveras gärna i ett glas med is. Smaken är kryddig och bitter, har en viss sötma med toner av enbär, körsbär och malört.  

Petter_24112014_0534
Framhäv julbordet med nya och bubbliga juldrycker.

Blossa 22 New Orleans 
Ett måste är såklart årets glögg 2022 från Blossa, denna juldryck heter Blossa 22 New Orleans (57745). Årets glögg är kryddig och relativt söt, toner av kardemumma, skogens bär, chili och lime. 

Marqués de Cáceres 
Till de varma julrätterna föreslår Mattias ett rött vin. Varför inte en rioja, Marqués de Cáceres från 2018 (2734)? En klassisk Rioja med toner av mörka bär, vanilj, ceder och kakao. Passar perfekt till julbordet. 

Läs om hur du skapar ett hållbart julbord:Lussebullar, skinka, köttbullar… Så förbereder du årets julbord 


Svartvinbärsglögg
 
Önskar man ett alkoholfritt alternativ tycker Mattias att du ska spana in Färna odlingar. I dagsläget har de en Svartvinbärsglögg (11343) som är fantastisk. Söt med toner av apelsin, kardemumma, körsbär och såklart svarta vinbär. Serveras gärna varm till de nygräddade pepparkakorna. 

 

 

Välkommen in banner

 

 KATEGORI:
Mat & vin

Prenumerera på våra inlägg