7 goda midsommardrinkar du inte vill missa i år!


07 June 2023 | Sigtunahöjden

Goda-midsommar-drinkar

- Vad ska jag ha för drinkar och fördrinkar till midsommar? Det är vad många undrar nu när sommarfesten hägrar. Men nu har du kommit rätt. Vår restaurangchef Mattias hjälper oss med konkreta tips om årets goda midsommardrinkar. 

Majstång, sånglekar och dans. Midsommar är redan runt hörnet och snart är det dags att fira med alla nära och kära - men midsommarfirandet kan även blir till en stressmoment med tanke på allt som måste planeras och förberedas för en oförglömlig dag! Ingen fara säger vi. 

För Mattias Andersson, restaurangchef på Restaurang Skog, levererar som alltid och delar med sig av sin expertis. Mattias har många års erfarenhet inom branschen, är sommelier och han tipsar om 7 uppfriskande, somriga midsommardrinkar du inte vill missa i sommar.

 

1. Skog

Blanda 4 cl First Gin från First Distillery i Sigtuna (en lokal aktör som tillverkar ekologisk hantverksmässig gin med lokala råvaror och traditionella metoder), med 1/2 syrligt  muddlat äpple, 2 cl citron och toppa med soda. Avsluta med en kvist rosmarin på toppen!

 

2. Elderflower

Liknande Aperol Spritz. Fyll ett vinglas med is häll i 5 cl Fläderlikör, 2 cl Gin och toppa upp med rosébubbel. Dekoreras med en skiva grapefrukt och en kvist mynta. Mums!

 

3. Gimlet

Blanda 5 cl First Gin från First destillery i Sigtuna, eller annan gin,  3-4 cl pressad citron och 3-4 cl sockerlag (koka upp socker och vatten). Häll upp i glas!

 

4. Paloma

5 cl Tequila och toppa upp med Pink Grapefruit Soda. En väldigt läskande drink och dessutom enkel. Vill man inte ha Tequila går det bra att byta ut den mot vodka!

 

5. Clover Club

5 cl Hallonsockerlag, 4 cl Gin, 2 cl citronjuice samt äggvita. Häll is i en shaker, sedan måtta upp ingredienserna, avsluta med att tillsätta en äggvita. Börja skaka tills drinken känns kall och fluffig. Serveras i ett cocktailglas.

 

6. Champagne - Pertois-Lebrun L’ambitieuse

Champagne är aldrig fel på sommarbordet! Mattias tipsar om ett litet familjeägt Champagne-hus, som håller till i Côtes Blanc och tillverkar Pertois-Lebrun L’ambitieuse: en Champagne med i huvudsak chardonnay. De två bröderna gör en elegant Champagne med små fina bubblor, just i denna cuvée har vi hög syra, gröna äpplen, citrus och ljust bröd. "Passar perfekt till canapéer med löjrom eller fisk, för er som vill lyxa till det.", tipsar Mattias.

 

7. Alkoholfritt Richard Juhlin - Non-Alcoholic Blanc de Blancs

Sist men inte minst rekommenderar Mattias Richard Juhlins ”Non Alcoholic Blanc de Blancs", ett välgjort alkoholfritt mousserande med mycket frukt i smaken, viss bördighet, äpplen och citrus. "Detta mousserande går även att dricka till sillen.", avslutar Mattias.

 

Läs mer: Våra tips på årets påskdrycker!

 

Taggad inför midsommarfirandet? Då hoppas vi med dessa tips få igång tankar och idéer.

Och var rädda om er, glöm inte att dricka ansvarsfullt och med måtta. 

 

Midsommarfirandet-goda-uppfriskande-drinkar

 

Är du nyfiken på fler recept, tips eller specialistkunskap från vår sommelier? Du är varmt välkommen till oss för att hälsa på Mattias och få fler förslag inför midsommaren.

Under tiden hittar du massvis med konkreta tips och inspiration i vår blogg.

Med ett kunnigt och engagerat team i kök och matsal erbjuder Restaurang Skog hållbara måltidsupplevelser med smaken och råvaran i fokus. Läs mer här.

Glöm inte att följa oss på våra sociala medier:

Instagram: @restaurangskog, @sigtunahojden 

LinkedIn och Facebook 

 

 Prenumerera på våra inlägg