Våra tips på årets påskdrycker!


21 March 2023 | Sigtunahöjden

Påsken är en härlig högtid när släkt och vänner samlas för att äta och dricka gott under lite mer avslappnade former. Vad man lagar till och väljer att äta kan variera utifrån tycke och smak. Vad ska vi då välja att dricka till? För många är svaret påskmust, men för dig som önskar nånting annat har vi bett Restaurang Skogs restaurangchef, Mattias Andersson, att dela med sig av sina bästa dryckestips.

Lotta Boman och Lena Andersson från Sigtunahöjden som häller upp vin i Restaurang Skogs matsal

Vår restaurangchef Mattias, bästa dryckestips till påskbordet:

Alkoholfritt:

Train Sation Brewery Påsk IPA
Train Sation Brewery Påsk IPA (11950) är en alkoholfri öl från Knivsta som dessutom är glutenfri. IPA:n har en tydlig beska med inslag av honung, apelsin, druva, sirap och örter. Denna IPA passar utmärkt till lamm.

Saxhyttegubbens Blåbär
Ett utmärkt alkoholfritt alternativ till rödvin. Saxhyttegubbens Blåbär (1964) innehåller mycket hög syra och är bärig i stilen, blåbärstoner förstås. Den har en viss tanninstruktur, Mattias förklarar: "Serveras det något typ av kött är denna dryck given på påskbordet".

O.P. Anderson ”mixpack”
Det produceras också flera spännande alkoholfria snapsalternativ. Mattias rekommenderar O.P. Anderson som har lyckats med sitt ”mixpack” (11937), där vatten och kryddor ingår. I detta pack finns bl.a. snapsar som; Original, Petronella och Klar. Kul att testa och ett utmärkt alternativ för de som inte vill dricka alkohol, men ändå vill ha något mer ”vuxet”.

Läs mer om det hållbara påskbordet:7 enkla tips för klimatsmartare påskmat!".

Middagsgäster som avnjuter gott vin i Restaurang Skog

Med alkohol:

Oceanbryggeriet, Ocean Påsköl
En klassisk engelsk ale, med relativt låg alkohol (4,6), är Oceanbryggeriet, Ocean Påsköl (80701). Påskölen har även en tydlig beska, där vi hittar smaker av sirap, aprikos, kola och pomerans. Denna öl passar väldigt bra till lamm om ni önskar öl till påskbordet.

Bröderna Bommen Påsksnaps
Med sitt inslag av kryddor, örter och citrus är Bröderna Bommen Påsksnaps (38953) en härlig snaps som passar bra till sillen.

Benvelli Piero (90229)
Mattias rekommenderar Nebbiolo, den italienska ikondruvan från Piemonte i norra Italien, till lammet. Vinet heter Benvelli Piero (90229) från 2021, som består till 100% Nebbiolo. Detta vin är ljust i färgen med kryddiga toner av körsbär, rosor och en härlig syra. 

Mer inspiration till påskfirandet hittar du i vår blogg.

Välkommen in för att hälsa på restaurangchef Mattias och få fler förslag till ditt kommande påskbord.

Med ett nyfiket och engagerat team i kök och matsal erbjuder Restaurang Skog hållbara måltidsupplevelser med smaken och råvaran i fokus. Följ oss gärna på instagram; @restaurangskogKATEGORI:
Mat & vin

Prenumerera på våra inlägg